Over de auteur

Hoi, mijn naam is Koen Timmers.

Welkom op deze website. Dit verhaal startte in 2000. Toen maakte ik de Interactieve Determinatietabel als eindwerk, in de opleiding Regentaat Biologie-Wiskunde-Informatica. In 2000 bestonden er enkel "papieren" determinatietabellen. Het programma dat ik ontwikkelde, was dus uniek. Later vormde ik het programma om tot een website. Die kan u bezoeken op www.bomen-determineren.com. Deze website werd een succes. Tot op heden kon de site rekenen op maar liefst 3 miljoen bezoekers.

Het oorspronkelijke idee van deze applicatie, was dat mensen met een mobiel apparaat (in 2000 was het al erg vooruitstrevend dat mensen met een laptop het bos zouden intrekken) ter plaatse kunnen uitzoeken welke boom ze voor zich hebben, aan de hand van een blad. Nu is het eindelijk mogelijk. We wensen u dan ook veel plezier toe met deze app en hopen dat u deze niet vergeet een keertje te gebruiken wanneer u zich nog eens afvraagt welke geneeskundige krachten een boom heeft, of welke soort blad de Linde ook al weer had.

Na de determinatietabel zag Zelfstudie.be het levenslicht. En daarna startte ik technologie te gebruiken voor het helpen van mensen. In 2015 lanceerde ik het Kakuma Project en in 2017 het Climate Action Project. 3,5 miljoen leerkrachten en leerlingen nemen eraan deel. Benieuwd in het hele verhaal? Lees dan mijn boek Game Changer, bekijk mijn TEDx talk of bekijk mijn documentaire "Heroes for the Planet" op Netflix.

Veel plezier op deze website!